Beste winkels om velgen online te kopen

Op zoek naar velgen voor je auto? Hier vind je de beste online winkels die stalen en lichtmetalen velgen leveren. Velgen kun je kopen met of zonder banden, en ije kunt de velgen nclusief of exclusief montage bestellen. Onderstaande beste winkels om online velgen te kopen verkopen naast velgen ook banden en wielen.

 

Zelf velgen plaatsen of laten installeren

De online gekochte velgen kun je thuis laten afleveren en zelf (laten) installeren, maar je kunt ze ook bij een service center laten bezorgen die ze dan voor je op je auto zetten. Natuurlijk zijn hier wel kosten aan verbonden, maar door de lage online kosten van velgen ben je normaal gesproken altijd goedkoper uit als je je velgen online koopt.

Bovenstaande online winkels voor velgen hebben servicepunten door het hele land. Er is dus altijd een lokale garage of bandencentrale die de velgen voor je op de auto kan zetten. Pneus Online heeft zelfs duizenden partners in heel Europa.

 

Stalen velgen of aluminum velgen?

Bij het kiezen van autovelgen heb je de keuze tussen stalen velgen en aluminium velgen. Aluminium velgen worden ook wel licht metalen velgen genoemd. Aluminium velgen zijn over het algemeen dan ook lichter dan stalen velgen (ijzeren velgen). Het verschil in gewicht is echter de laatste jaren flink minder geworden. Door nieuwe technieken zijn stalen velgen tegenwoordig zo dun dat er nauwelijks nog sprake is van een lichter gewicht bij aluminium velgen. De term licht metalen velgen wordt daarom tegenwoordig ook niet veel meer gebruikt.

Stalen velgen bestaan vaak uit twee delen, de velg zelf een een wielschijf of wielsleutel. Deze twee delen worden aan elkaar gelast. Aluminium velgen daarentegen worden uit vaak één stuk gegoten. Er zijn ook aluminium velgen uit twee delen (velg en veldbed) die aan elkaar worden geschroeft. 

Aluminium velgen bestaan niet altijd uitsluitend uit aluminium. Soms wordt het materiaal van de velg harder en steviger gemaakt door er ijzer aan toe te voegen. Dit zorgt voor een betere stabiliteit en een lage kwetsbaarheid.

Dat er ijzer wordt toegevoegd om om de aluminium velg sterker te maken geeft wel aan dat stalen velgen minder kwetsbaar zijn dan aluminium velgen. Terreinwagens worden dan ook voorzien van stalen velgen. Staal heeft ten opzichte van aluminium wel het nadeel dat het kan roesten. De velg kan daar wel tegen, maar het ziet er niet mooi uit als er roestplekken ontstaan. Gelukkig kan de roest van stalen velgen eenvoudig worden verwijderd.

Aluminium velgen zijn meer kwetsbaar voor beschadigingen door steenslag, strooizout, modder en vuil. Dit veroorzaakt krassen op het kwetsbare aluminium en dat kan het aluminum van de autovelg aantasten waardoor de velg onstabiel wordt en bovendien makkelijk verder kan beschadigen. Bovendien kan een beschadigde aluminium velg meestal niet worden herstelt, iets dat bij een stalen velg veel eerder mogelijk is.

We kunnen dus alleen constateren dat de kwaliteit van stalen velgen beter is dan van aluminium velgen. Bovendien zijn aluminium velgen voor de auto ook nog goedkoper. Het uiterlijk en de uitstraling van aluminium velgen zorgt er echte voor dat veel kopers toch kiezen voor deze lichtmetalen velgen. Gelakt, hoogglans gepolijst, mat geborsteld, verchroomd, gekleurde velgen, het kan bij aluminium velgen allemaal, en daar kunnen stalen velgen niet aan tippen. Aluminium velgen zijn eigenlijk altijd mooier en je hebt heel veel meer keuze in het uiterlijk van de lichtmetalen velgen. 

Ga je voor de kwaliteit van stalen velgen? Of voor het mooie uiterlijk van aluminium velgen? Dat is een persoonlijke keuze. Bij bovenstaande beste online winkels vind je ze allemaal.

 

Wednesday the 5th. Joomla Templates Free. (C) Content=King 2013-2019
Copyright 2012

©