Kopen via Alibaba en AliExpress

Alibaba is een marktplaats voor Chinese bedrijven die zo hun producten op de Europese en Amerikaanse markt kunnen brengen. De Alibaba Group runt twee grote portals:

Alibaba: Een marktplaats voor Chinese producten gericht op bedrijven. Hier worden vooral partijen aangeboden.

AliExpress: Een marktplaats voor Chinese producten gericht op consumenten. Hier kun je de producten gewoon per stuk bestellen.

Als particulier zul je dus vooral / uitsluitend AliExpress gebruiken. Hoewel grote partijen natuurlijk altijd goedkoper zijn is het kopen via AliExpress nog altijd extreem goedkoop. In China liggen de prijzen immers veel lager.

De verkoop via AliExpress is te vergelijken met de verkoop via Ebay en de verkoop door bedrijven via Marktplaats.nl. Alibaba en AliExpress bieden een platform die verkopers en kopers met elkaar in contact brengt, maar de deal sluit je met een verkoper en niet met Alibaba / AliExpress.

Voordelen Alibaba en AliExpress

  • Je koopt extreem goedkoop alle mogelijke producten.
  • Veel van deze producten zijn niet in normale winkels te koop, je importeert ze zelf uit China.
  • Ondanks dat ze van ver moeten komen worden veel producten zonder verzendkosten geleverd.

Nadelen Alibaba en AliExpress

  • Je doet zaken met een onbekende verkoper. Evenals bij Ebay en Marktplaats.nl is er een zeker risico. Alibaba en AliExpress bieden wel kopersbescherming, dus het risico is heel beperkt.
  • Let bij bestellen op de levertijd. Soms zijn deze lang omdat de bestelling uit China moet komen.
  • Opgepast met merkproducten. Grote merken verkopen niet via Alibaba en AliExpress.

Tip:
Als je de eerste keer Alibaba of AliExpress gebruikt kun je bij taal Nederlands ingeven. De site is dan (gebrekkig) Nederlandstalig. De pagina's worden namelijk door Google Translate vertaald.

Sunday the 26th. Joomla Templates Free. (C) Content=King 2013-2019
Copyright 2012

©