Beste Playmobil kopen

Playmobil is speelgoed dat het zowel bij jongens als bij meisjes erg goed doet. Niet verwonderlijk, want Playmobil heb je in alle soorten. Jongens spelen graag met ridders, het vliegveld of gaan met Playmobil op safari of de ruimte in. Meisjes geven vaak de voorkeur aan een Playmobil poppenhuis of het ziekenhuis.

Bij de beste speelgoedwinkels links van dit artikel kun je goedkoop Playmobil komen.

De Playmobil geschiedenis

De Playmobil poppetjes werden in 1974 ontwikkeld door ontwerper Hans Beck in opdracht van speelgoed fabrikant Brandst├Ątter. Beck moest zijn plastic speelgoed wel klein houden in verband met de hoge plasticprijzen door de oliecrisis.

Als basis voor Playmobil poppetjes nam Beck tinnen soldaatjes. Deze kregen een vrolijke lach en (wat veel vernieuwender was) armen en benen die bewogen konden worden. Dat Playmobil figuurtjes geen neus hebben is geen toeval. Bijna ieder klein kind tekent een poppetje zonder neus.

De eerste Playmobil poppetjes waren ridder, cowboy of bouwvakker, en allemaal waren ze man. Na een jaar kwamen de Playmobil vrouwtjes. Deze mochten als verpleegster de gewonden verzorgen.

Nu, vele jaren later, zijn er ook Playmobil kinderen en talloze thema's. Je hebt Playmobil ruimtevaart, Playmobil circus, noem maar op. Er zijn grote dozen te koop, zoals het Playmobil vliegveld of de Playmobil brandweergarage, maar ook kleine goedkope doosjes met een enkel figuurtje en wat Playmobil accessoires.

De Playmobil thema's

Hieronder vind je een overzicht met populaire Playmobil thema's en het aantal verschillende Playmobil dozen/doosjes per thema op het moment van schrijven. Deze dozen zijn allemaal voordelig online verkrijgbaar bij de Speelgoedwinkel en Koopknaller. Andere online speelgoedwinkels die veel Playmobil hebben vind je bij ons overzicht van beste online speelgoedwinkels, linksboven bij dit artikel.

1.2.3 (30)
Avontuur/Dino (11)
Boerderij/Boswachter (33)
Bouw (21)
Brandweer (13)
Circus (4)
Dierenkliniek (10)
Dierentuin (23)
Drakenland (12)
Egypte (12)
Huwelijk (3)
Kerst (21)
Manege (14)
Om mee te nemen (17)
Onderwaterwereld (5)
Pasen (4)
Piraten (14)
Politie (22)
Poppenhuis (18)
Ridders (25)
Romeinen (5)
Safari (29)
Schattenjagers (10)
School (15)
Specials (40)
Spookpiraten (9)
Sport (23)
Sprookjes (2)
Sprookjespaleis (18)
Stadsleven (39)
SuperSets/CompactSets (8)
Top Agents (10)
Transport Luchthaven (4)
Transport Trein (10)
Uitbreidingen (114)
Vakantie (19)
Verrassingseieren (3)
Verzamelsets (14)
Ziekenhuis (14)

Opmerkelijk:
Playmobil is waarschijnlijk het speelgoed waarvan de naam het meest fout wordt geschreven. Playmobile en Playmobiel zie je heel vaak op verlanglijstjes staan.

Thursday the 21st. Joomla Templates Free. (C) Content=King 2013-2019
Copyright 2012

©